Loading...

Wat succesvolle afvallers anders doen.

Wat succesvolle afvallers anders doen.

Mijn klanten zeggen bijna allemaal hetzelfde. Ik heb al vaker geprobeerd om af te vallen en meerdere diëten geprobeerd, maar het komt er altijd weer aan.

Heb jij daar ook moeite mee ? Afvallen op zich lukt je prima. Het is even aanpassen en doorzetten, maar met een dieet val je meestal wel af. Elk dieet werkt. Je doet gewoon precies wat je wordt verteld, en je valt af. Maar daarna….wat doe je dan ?

Het probleem met een goed voornemen of een dieet is dat je het vaak niet volhoudt, niet voor de lange termijn in ieder geval.

Voor je het weet, doe je wat je altijd al deed. En kreeg je…..juist, wat je altijd al kreeg. Je oude gewicht, of misschien zelfs nog wel een beetje meer dan dat.

Je bent echt niet de enige!

Sterker nog. Het overkomt bijna iedereen die wil afvallen. Maar 1 op de 30 mensen blijft na een dieet op dat nieuwe gewicht. De andere 29 mensen komen dus langzaam (of snel) weer aan.

En dat is toch zo ontzettend zonde. Heb je al die moeite gedaan, voor een tijdelijk resultaat. Dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest toen je begon met je dieet ?

Wat succesvolle afvallers anders doen.

Sommige mensen lukt het dus wel om echt blijvend af te vallen. Maar wat doen zij nou anders? Ik leg het je uit:

  • Waarom. Om blijvend af te vallen is het belangrijk dat je echt verandert. Veranderen doe je niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel. Je gaat een laag dieper dan die 10 kilo die je kwijt wilt. Wat is echt belangrijk voor je? Voel echt waarom je dit wilt en wat het met je doet als je je doel bereikt.
  • Ontdek. Je laat je niet vertellen wat je moet doen. Je doet en ontdekt het zelf. Wil je leren fietsen, ga fietsen. Iemand kan je uitleggen hoe je fietst, maar daarna moet je het echt zelf doen. Wil je gezonder leven en afvallen? Vraag (eventueel) hulp, en ga gezonder leven. Bereik met vallen en opstaan je doel. Ga ervaren. Pas dan maak je fouten en ontdek je wat bij jou past en wat voor jou werkt.
  • Meten is weten. Weet wat je doet. Volg niet een willekeurig dieet met heel weinig kcal. Weet hoeveel je kunt eten om gezond af te vallen. Dat is je basis. Ontdek hier hoeveel jij kunt eten om gezond af te vallen.
  • Babysteps. Verander niet in 1 keer drastisch je eet- en leefgewoontes. Dat houdt je niet vol. Verander stap voor stap. Elke dag een beetje beter.
  • Herhaling, herhaling, herhaling. Maak je doel visueel en kijk er elke dag een paar keer naar. Vertel jezelf elke dag dat je het kunt en wat het je oplevert. Dit gaat je echt helpen om je doel te bereiken.
  • Samen. Alleen kom je ver, maar samen kom je veel verder. Vraag een vriend(in), collega of een groep mensen op die ook gezonder willen leven of afvallen. Samen kun je elkaar inspireren en ondersteunen als het even lastig gaat. Samen veranderen is zoveel fijner dan alleen.
  • Geduld, volharding en vertrouwen. Geloof in jezelf! Dat is zo belangrijk. Het maakt niet uit of het je eerder nog niet gelukt is. Geloof in jezelf is zo belangrijk. Je gedachten bepalen je acties en uiteindelijk je resultaat. Laat je niet ontmoedigen door een slechte dag. Weet dat je het kunt en houd vol. Met geduld, volharding en vertrouwen in jezelf kom je er echt.

Is gezonder leven en afvallen belangrijk voor je?

Ga er dan voor. Begin. Vraag hulp, doe iets. Want als je niks doet, verandert er ook niks.

Het hoeft niet in 1 keer perfect. Stap voor stap, elke dag een beetje beter. Want 100 kleine stapjes, zijn ook een hele grote stap.

Zet ‘m op. Je kunt het.

Ilja

PS. Ken jij iemand die zijn of haar goede voornemens al lang weer is vergeten of wel wat inspiratie kan gebruiken? Stuur ze dan deze blog door.

Meer in blog..

Blijf Geïsprieerd!

Weet jij hoeveel je eigenlijk mag eten om gezond af te vallen? Nee, geen idee?

Geeft niet, je bent echt niet de enige. Maar als je gezond en blijvend af wilt vallen, is dat wel heel belangrijk. In het gratis persoonlijk advies ontdek je precies wat jij moet weten als je: Gezond wilt afvallen, wil blijven genieten, wil afvallen op een manier die bij jou past en op gewicht wil blijven

Ik wil gratis persoonlijk advies!